Uw lichtpunt in onderwijs, begeleiding en zorg!
 

Onderwijs

 


Eureka Teachings biedt onderwijs aan diverse doelgroepen. Het onderdeel onderwijs wordt verdeeld in de onderstaande subdelen.

Bijles (vakinhoudelijk)
Elke leerling houdt zijn acitiviteiten en doel bij aan de hand van een Eureka Doel Challenge (EDC). De EDC laat overzichtelijk zien waar de leerling de afgelopen lessen mee bezig is geweest en of de leerling zijn doel wel of niet heeft gehaald. Aan het einde van een les vult de leerling zelf in of het doel behaald is. Wij gebruiken de EDC om de leerling bewust te maken van het feit dat er doelen opgesteld moeten worden. Zo weet de leerling welke richting hij of zij op moet varen. Hierdoor creëeren wij voor iedere leerling bijles op maat. De leerling wordt bewust gemaakt van de SMART-methode. Doelen opstellen die specifiek, meetbaar, aanvaardbaar, realistisch en tijdsgebonden zijn.  De leerlingen worden maandelijks beloond met het concept '' Eurekanjer van de maand''. De Eurekanjer wordt bepaald aan de hand van inzet en motivatie.

Eureka Teachings biedt bijles op elk vak aan vanaf het niveau BBL tot VWO!

Studievaardigheden training
Naast het geven van bijles, bieden wij trainingen en workshop aan op het gebied van studievaardigheden. De leerling wordt getraind op de onderwerpen begrijpend lezen, samenvatten en presenteren. Veel docenten benoemen het begrijpend lezen als grootste valkuil voor het niet behalen van een opdracht. Mede hierom is het belangrijk dat de leerlingen leren lezen en leren leren. Zo hebben wij de 'Eureka leeskaart' ontwikkeld. Dit geeft de leerling handvatten om de soorten teksten van elkaar te onderscheiden.

Examentraining
Elke student kent het wel. Vlak voor het examen te maken krijgen met enorme examenstress. Men ziet dat verschillende scholen net voor de meivakantie beginnen met een strakke planning voor examentraining. Eureka Teachings biedt examentraining aan voor verschillende vakken het gehele examenjaar!

Waar zijn wij momenteel actief?
Momenteel zijn wij actief op de volgende scholen:

- Melanchthon Kralingen te Rotterdam
- Melanchthon Wilgenplaslaan te Rotterdam
- Experience College te Rotterdam
- Calvijn Business School te Rotterdam


      Klik hieronder om de ''Eureka Gives Away a Laptop ''actie te zien. Dank jullie wel sponsoren! 

 

 

 ''Positieve inspiratie met of naar verschillende (eind) doelen''
Moeder van een 5VWO leerling van het Emmauscollege